A-kasse – FTF-A

A-kasse, hvorfor er den vigtig for mig?

 

En a kasse er vigtig, hvis du mister dit arbejde. Ud over at sikre dig økonomisk, formidler FTF-A som a-kasse job til vores medlemmer ud fra et indgående kendskab til medlemmer-nes brancher og fag. 

FTF-A er din a-kasse
a-kasse, hvorfor er den vigtig for mig?

A-kassens fornemste opgave er at...

...kende de lediges kompetencer og sparre med medlemmerne, så de kan komme godt videre i deres arbejdsliv.

...at være en A kasse der tror på, at vores medlemmer hellere vil have job end dagpenge.

...at udbetale dagpenge.


I a-kassen skal der være plads til den, du er.

Læs mere om medlemskab hos FTF-A her

 

  

Vi ved, at du er mere end jobbet

Hvad er som regel det første du spørger din sidemand om under middagen? Hvis du altså ikke kender ham eller hende? Sandsynligvis a la ”Hvad laver du så?" eller ”Hvem er du?” 

Og typisk er svaret også din jobtitel. Hvis du ikke har et job, er spørgsmålet ikke altid så rart. Vi har bedt en række almindelige danskere om at svare på spørgsmålet ”hvem er du”. Se med:

  

Du er mere end dit job 

Du er mere end din alder og bopæl. Står du og leder efter nyt job, er det vigtigt, at du kender dine kompetencer. Få job- og karrierecoachens råd her: bit.ly/2dTV2Rn

Arbejdsidentitet

Louise har på egen krop prøvet, hvor svært det er at beskrive sig selv uden at bruge sit arbejde. Se hendes oplevelse her.


Vi er en a-kasse for dig hvis du er:


  

studerende sidder og læser i sin sofa om a kassen

Som studerende er du heldig. Du kan nemlig melde dig ind i en a-kasse helt gratis. Så længe du studerer, koster det ikke noget at være medlem af FTF-A. Melder du dig ind senest et år før du dimitterer, kan du få dag-penge fra dag et.

Selvom det er gratis at være medlem af en a kasse, får du her i FTF-A undervisning i studieteknik og sparring til at søge praktikplads.

nyuddannet kvinde læser om a-kasse

Som a kasse giver dig som nyuddannet trygheden i at kende dit fag og det arbejdsmarked, du bliver en del af. Sammen bliver vi skarpe på dine kompetencer, så du kommer forrest i jobkøen. 

Er du ikke allerede medlem af en a-kasse? Så meld dig ind hos FTF-A inden for 14 dage efter du har dimitteret, og få dagpenge allerede efter en måned.

kvinde taler med ledig mand om a kasse

Bliver du ledig, er vi din rådgiver og viser vej igennem junglen af regler og blanketter, så du er sikret økonomisk i form af dagpenge. Samtidig er det vores fornemste opgave at være din direkte vej til et nyt job. Læs mere om medlemskab her.

Sammen finder vi frem til dine kernekompetencer og ønsker til dit arbejdsliv. Vores rådgivning tager udgangspunkt i dig og din faglighed, så du kommer godt videre i dit arbejdsliv.

mand og kunstner taler sammen om a kasse

Er du kunstner, så er du heldig. Vi har nemlig et helt team siddende til at rådgive og svare på dine a kasse spørgsmål. Læs mere om din situation og medlemskab for kunstnere her.

kvinde lytter og taler om a kasse for lønmodtagere

Når du er i job, kan du stadig drage fordel af din a-kasse. Sammen kan vi bane nye veje for dig i dit arbejdsliv, så du kan finde den rigtige retning. Vi tilbyder for eksempel inspirationsmøder om LinkedIn, personlig rådgivning og en attraktiv lønsikring. 

Og så er vi her, hvis du en dag skulle få brug for os. Vores rådgivere kender dit fag og kan se muligheder, du måske ikke selv havde set. Samtidig er du en del af et solidt fællesskab på over 140.000 medlemmer og 58 faglige organisationer. Bliv medlem her.

kvinde taler i telefon om a kasse i udlandet

Bor du i udlandet, kan du stadig være medlem af a-kassen FTF-A. Men der er nogle særlige ting, du skal være opmærksom på, når det gælder din a kasse og dine muligheder. Sammen har vi styr på reglerne og finder dine muligheder. Læs mere om din situation her.

Det er ikke alle, der drømmer om fastansættelse og et 9-17 job år efter år. Derfor stræber vi som a-kasse efter at gøre vores rådgivning ligeså fleksibel, som dine ønsker til dit arbejdsliv. Bliv medlem her.

Vi har styr på det praktiske, så bliver du ledig, kan du få råd og sparring til at komme godt videre.

kvinde og mand taler sammen om a kasse for opsagte personer

Bliver du sagt op, og får du tilbudt et outplacementforløb af din arbejdsgiver, giver vi som a kasse dig målrettet og personlig sparring om, hvordan du kommer godt videre. 

 

 

Læs mere om medlemskab

Nogle gange spiller vi en stor rolle i vores medlemmers arbejdsliv. Andre gange spiller vi som a-kasse en lille rolle. Hos FTF-A skal der nemlig være plads til den, du er. Vi kender vores medlemmer ret godt, fordi vi har et tæt samarbejde med 58 faglige organisationer på FTF-området. Det betyder, at vi er en vidende, professionel og stærk a-kasse og sparringspartner for vores medlemmer – uanset hvor de befinder sig i arbejdslivet. 

Mød nogle af vores medlemmer og få indblik i arbejdsmarkedets muligheder og forandringer. Hør 19 medlemmer fortælle deres historie: bog2016.ftf-a.dk 
  

 

 


12 gode grunde til at vælge FTF-A som a kasse

Ud over at vi er blandt landets billigste a-kasser, er der masser af gode grunde til at vælge netop os. For i sidste ende handler det jo ikke kun om kontingenter. Det handler om, at vi sammen kan skabe et godt sampil mellem dig og arbejdsmarkedet. Uanset om du er i job eller ej.

 

 

  • Vi tilbyder en lønsikring, som sammen med dagpengene, kan sikre dig op til 90% af din nuværende løn, hvis du bliver ledig. 
  • Er du selvstændig eller kunstner, er du mere end velkommen hos os. Vi gør en ære ud af at specialisere os indenfor mange forskellige jobsituationer. Heriblandt også selvstændige og kunstnere, fordi vi ved, hvor vigtigt det er at forsikre sig. Uanset hvilken branche du har valgt.
  • FTF-A er en af Danmarks største a-kasser. Det betyder for dig, at vi er stabile, og gearede til at følge med tiden og de behov vores medlemmer oplever. Du bliver en del af et fællesskab på 140.000 medlemmer.
  • Studerende er altid velkomne hos os. Og det er tilmed gratis, hvis du melder dig ind imens du studerer.
  • Medlemskab hos en a kasse giver tryghed, fordi du er sikret en indkomst i det tilfælde at du står uden job i en periode.
  • Tast selv er vores selvbetjeningsløsning, hvor du selv kan styre dine tilmeldinger, udfylde blanketter og meget mere. Selvbetjening gør det nemmere for dig at ordne dine sager uanset, hvor du er. Og skulle ud blive i tvivl, kan du altid kontakte os her

Se hvor meget du kan spare

 

 

 

 


Du kan møde Gerd fra a-kassen FTF-A ude på din skole
Du kan møde Gerd fra a-kassen FTF-A ude på din skole

Som a-kasse samarbejder FTF-A med en lang række uddannelsesinstitutioner i hele landet. Det gør vi, fordi vi vil være i tråd med udviklingen inden for de mange faglige områder, vi dækker som a-kasse. Udviklingen inden for de mange uddannelser, vi dækker som a-kasse, går stærkt, og den bedste måde, vi kan holde os orienteret og opdateret på, er ved at være fysisk til stede ude i marken og have dialog med både undervisere og studerende.

Som a kasse har det stor værdi for os, at vi har dialog med den generation af dimittender, der er på vej ud på arbejdsmarkedet. Som nyuddannet kan det tage lidt tid at finde første job, og som a-kasse er det vores opgave at kunne give dig bedst mulig vejledning til at lande dit første job, og få gang i din karriere. Som a-kasse kan vi give dig en langt mere kompetent vejledning, når vi kender din uddannelsesmæssige baggrund, og derfor gør vi alt for at være i dialog og hilse personligt på dig ude i din virkelighed

 

Vi er a-kassen, der giver dig relevante indspark i studietiden

Du kan møde Gerd fra a-kassen FTF-A ude på din skole
Du kan møde Gerd fra a-kassen FTF-A ude på din skole

Som a-kasse vil vi gerne give dig relevant og aktuel information i din studietid. Vi arbejder hele tiden på at forbedre og udvikle workshops, så de giver værdi for dig og dine medstuderende. Vi afvikler workshops ude på din skole – og det er helt gratis. 

Som a kasse har vi stor erfaring med at vejlede vores medlemmer – fx om brug af LinkedIn til at søge nyt job. LinkedIn er nemlig også en fantastisk platform for studerende til at opbygge netværk, finde studiejob og søge efter praktikplads. Som a-kasse råder vi derfor studerende til at få gang i en profil på LinkedIn helt fra studiestart. Vores dygtige konsulenter tager ud på mange af landets uddannelsesinstitutioner og holder LinkedIn workshops med stor succes. 

Hvis vi ikke allerede er booket til din skole, så er du velkommen til at kontakte os. Vi holder også oplæg om Studieteknik og Praktikpladssøgning


A-kasse anno 2015-2016: Læs vores seneste årsberetning

 

A-kassen FTF-A udbetaler hvert år ca. 2,2 milliarder i bl.a. dagpenge og efterløn. Derudover formidler vi job til vores medlemmer, så de kommer godt videre i deres ar-bejdsliv. Vi tror nemlig på, at vores medlemmer hellere vil have et arbejde end at være på dagpenge.

I a kassens årsberetning kan du læse mere om, hvordan vi får medlemmerne godt videre i deres arbejdsliv, og hvordan vores samarbejde med de 58 faglige organisationer fortsat blomstrer. Mød blandt andet underviseren Majbritt og Line, der er selvstændig. Begge sætter de ord på, hvordan a-kassen FTF-A har været der for dem, da de havde brug for det.

I årsberetningen kan du også høre tre hovedbestyrelsesmedlemmer sætte ord på a-kassens fremtid og se en film om, hvordan FTF-A sammen med de faglige organisationer inviterer til debat på Folkemødet i Allinge på Bornholm.


Hvilken rolle spiller en a-kasse i vores samfund?

En a-kasse spiller en vigtig rolle for vores arbejdsmarked. Når vi taler om det danske arbejdsmarked, taler vi også om den danske model. Den er mere end 100 år gammel, og det er en model, som andre lande beundrer os for. Den danske model handler om arbejdsmarkedets organisering. Det danske arbejdsmarked er bygget op omkring aftaler mellem arbejdsmarkedets parter. Aftalerne laves mellem staten, arbejdsgiverne og lønmodtagerne. Arbejdsgivernes repræsentanter ved forhandlingsbordet er Dansk Arbejdsgiverforening, mens lønmodtagernes repræsentanter er hovedorganisationerne LO, FTF og AC. Arbejdsmarkedets parter indgår aftaler om løn og arbejdsvilkår. Det sker gennem trepartsforhandlingerne og de kollektive overenskomster, der forhandles ca. hvert andet-tredje år.

Endnu et karaktertræk ved den danske arbejdsmarkedsmodel er begrebet flexicurity. Det betyder, at arbejdsgiverne har forholdsvis nemt ved at afskedige medarbejdere. Ofte har de et opsigelsesvarsel på tre til seks måneder. Det er kort tid sammenlignet med andre lande. Det kan lade sig gøre, fordi medarbejderne har en vis sikkerhed i at kunne opretholde en indkomst, hvis de bliver opsagt. Er du medlem af en a-kasse, griber dagpengesystemet dig rent økonomisk. Det betyder, at a-kassen, som udbetaler dagpenge, er helt afgørende for fleksibiliteten på vores arbejdsmarked. Undergraves dagpengesystemet og a-kasserne, skærer man et vigtigt ben væk, flexicuritymodellen, i den danske model. Derfor er a-kasserne vigtige både for dig som lønmodtager og for hele organiseringen af det danske arbejdsmarked.

I skrivende stund er der 24 a-kasser i Danmark. FTF-A er en forening, der driver a-kasse. Ud over at udbetale dagpenge og efterløn til medlemmerne er en af a kassens fornemste opgaver at være den direkte vej til et nyt job.

Læs mere om a-kassen FTF-A’s vision for fremtiden her 

Læs også AK-Samvirkes artikel fra november 2016 ”Flexicuritymodellen står ved en skillevej”. Her er der også link til to notater, der både indeholder en oversigt over de nye a-kasseopgaver siden 2006 samt et overblik over 10 års forringelser af dagpenge-systemet.

https://www.ak-samvirke.dk/aktuelt/nyheder/flexicuritymodellen-staar-ved-en-skillevej 

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk