Artikler, 30. november 2010

Tag iværksættertesten

Af Anders Tybjerg

Før du kaster dig ud i en ny tilværelse som selvstændig, bør du overveje, om du har personlighed og erfaring til at bære din drøm igennem.

Det kan du blive klogere på ved at tage iværksættertesten på startvækst.dk. Der er i virkeligheden 3 test. Personlighedstesten, erfaringstesten og teamtesten.

I personlighedstesten svarer du på 18 spørgsmål og ud fra det, bliver du scoret på 4 dimensioner:

  • Entreprenøren, der udvikler nye ideer og finder løsninger på problemer.
  • Administratoren, der er god til at sætte tingene i system og styre en virksomhed.
  • Producenten, der er effektiv og godt til at få tingene gjort.
  • Integratoren, der løser konflikter og skaber samarbejde.

Du kan bruge resultatet til at blive opmærksom på, hvad du er er god til, hvad du motiveres af, og hvor du har nogle udfordringer.

Hvis du også tager erfaringstesten bliver du spurgt til dine erfaringer med projektledelse, salg, kundepleje, økonomistyring og andre af de kompetencer, du får brug for som selvstændig. Med testen får du en indikator på, hvilke kompetencer du skal lede efter hos samarbejdspartnere og ansatte, hvad du skal købe dig fra, og hvor du med fordel kan opbygge mere erfaring.

Endelig er der teamtesten. Den kan du bruge, når du skal finde frem til de rette samarbejdspartnere. For at lave den test, skal alle i teamet først gennemføre personlighedstesten og erfaringstesten. Derefter laver alle teamtesten, og ud fra resultaterne vil man få et overblik over fordelingen i teamet på kompetencer og erfaring. Man får dermed en guide til at opnå den rigtige sammensætning i teamet.

Du finder testene her: http://www.startvaekst.dk/ivaerksaettertesten/0/8
 

Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*
*
*
CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse
Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.
*