A-kasse – FTF-A

Den første tid som ledig

 

Vores guide til nyledige er en lille huskeliste

til dig, der lige er blevet ledig.

Guide til nyledige - FTF-A a-kasse

Guide til nyledige

1. Meld dig ledig på jobnet.dk
På din første ledighedsdag, skal du melde dig ledig på jobnet.dk. Du skal bruge NemID for at komme på jobnet.dk.

2. Udfyld ledighedserklæring på ftf-a.dk
Du skal herefter udfylde en ledighedserklæring på ftf-a.dk/tastselv, hvor du skal give FTF-A en række forskellige oplysninger. Du skal bruge NemID for at komme på Tast Selv.

3. Udfyld dagpengekort hver måned
Hver måned skal du udfylde dit dagpengekort. Du kan udfylde det fra den næstsidste søndag i måneden på ftf-a.dk/tastselv. Udfyld kortet, så snart det er tilgængeligt, så kan vi nå at udbetale dine penge til den sidste bankdag i måneden.

4. Tjek jobopslag og opdater din joblog på jobnet.dk
Mindst hver 7. dag skal du tjekke jobopslag på Min side på jobnet.dk. Hvis du glemmer det, risikerer du at blive afmeldt som ledig og miste dine dagpenge. Du kan dermed først få dagpenge, når du igen er tilmeldt jobnet.dk.

5. Opdater din joblog på jobnet.dk hver uge
Du skal på Jobloggen på Jobnet løbende notere de stillinger, du søger, når du er ledig. Jobloggen bruger a-kassen til løbende at vurdere, om din jobsøgning er tilstrækkelig. Det er derfor vigtigt, at den er aktuel.

6. Opret et cv på jobnet.dk
Du skal have et aktivt cv på jobnet.dk, så længe du er ledig. Derfor er det vigtigt, at du opretter det, så snart du bliver ledig. FTF-A skal kunne godkende dit cv inden for to uger efter, at du er blevet ledig. På jobnet.dk skal du gøre cv’et tilgængeligt og skrive dine kontaktoplysninger på, så interesserede arbejdsgivere kan få fat i dig.

7. Intromøde og godkendelse af cv
Cirka to uger efter, at du er blevet ledig indkalder FTF-A dig til et fælles intromøde, hvor vi fortæller om dine muligheder som ledig, og hvordan du kan bruge FTF-A undervejs. Vi begynder også på Min Plan. Min Plan indeholder alle de aftaler, du laver med jobcentret og a-kassen om, hvordan du kommer tilbage i arbejde. Min Plan følger dig gennem hele dit ledighedsforløb og giver et samlet overblik for dig, a-kassen og jobcentret.

8. Samtaler i jobcentret
Udover møderne med FTF-A skal du også hver måned til møde i dit lokale jobcenter. Nogle af samtalerne er alene mellem dig og jobcentret, mens FTF-A deltager på enkelte af møderne i din ledighedsperiode. Se mere om forløbet her.

9. Brug FTF-A
Det er vigtigt, at du kommer i job så hurtigt som muligt. Derfor anbefaler vi dig at deltage i FTF-A's mange fokusmøder. Du kan også altid booke en personlig samtale med en jobrådgiver for at få fokus på din jobsøgning og dine muligheder.

10. Du skal stå til rådighed

For at få dagpenge skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder blandt andet, at du aktivt skal søge job, og at du skal deltage i de møder, som jobcentret og FTF-A indkalder dig til.

11. Når du kommer i job igen
Når du igen kommer i job, skal du afmelde dig som ledig på jobnet.dk eller ved at kontakte dit jobcenter. Du skal afmelde dig fra din første arbejdsdag. FTF-A får direkte besked fra jobcentret, når du kommer i job, så du behøver ikke at kontakte os.

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk