Drop-In Workshop

Trænger din jobsøgning til et boost? Kom forbi og få sparring hver torsdag i København

Læs mere her

Få de første tre måneder til halv pris

Er du økonomisk sikret, hvis du skulle miste dit job? Få op til 40.000 kr. mere om måneden med en lønsikring.

Læs mere om FTF-A Lønsikring

Klar til nyt job?

Øg dine chancer for et nyt job. Læg dit cv på FTF-A Jobindex.

Læs mere om FTF-A Jobindex
   
 

Nyheder og artikler

FTF-A - dit arbejdsliv, din rådgiver, din a-kasse

Priser og satser

Få høj kvalitet til en billig pris

Det koster kun 430 kroner om måneden at være medlem, og det kan trækkes fra i skat. FTF-A er dermed en af landets billigste a-kasser.

Tjek priser, satser og udbetalingsdatoer

FTF-A Jobindex

Har du lagt dit cv i FTF-A Jobindex?

Læg dit cv i FTF-A Jobindex og kom endnu tættere på et nyt job. FTF-A Jobindex er vores vej til at finde de gode kandidater blandt vores medlemmer. Måske bliver du kontaktet næste gang.

Find dit nye job her

Dagpenge og ledighed

Dagpenge er din økonomiske sikkerhed, hvis du er uden job i en periode. Du kan få dagpenge i to år inden for tre år. Når du har opbrugt din ret til dagpenge, kan du genoptjene din dagpengeret ved at have ustøttet arbejde.

Du kan få dagpenge, hvis du har været medlem af FTF-A i mindst et år, og du har haft arbejde i mindst 1.924 timer i medlemsperioden.

Du kan også få dagpenge, hvis du gennemfører og dimitterer fra en uddannelse, der varer mindst 18 måneder eller tre halvårlige semestre.

Du skal som ledig søge job fra den første dag, du er er ledig, og du skal deltage i møder og aktivering hos FTF-A og i jobcentret, så du står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Der er forskellige satser for dagpengene, som afhænger af, om du er nyuddannet eller har været i arbejde.

Dagpengene bliver udbetalt for enten fire eller fem uger ad gangen.

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om dagpenge og ledighed her. Men du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til os eller sende en besked, hvis du vil vide mere. 

Læs mere om dagpenge og ledighed

Efterløn

Efterløn er en ydelse, du selv betaler til igennem en årrække, og som betyder, at du kan trække dig helt eller delvist tilbage fra arbejdsmarkedet op til fem år før din pensionsalder.

Efterlønsperioden bliver gradvist forkortet til tre år frem mod 2023. For at få efterløn skal du:

 • Være tilmeldt efterlønsordningen
 • Have betalt til og været medlem af ordningen i 30 år.
  • Er du født mellem 1. marts 1952 og 30. juni 1960, skal du blot have været medlem i sammenlagt 20 år inden for de seneste 25 år, og du skal have været tilmeldt ordningen og betalt siden 1. juli 1999.
  • Er du født mellem 1. juli 1960 og 1. januar 1976, skal du blot have været medlem i sammenlagt 25 år. Og du skal have været tilmeldt ordningen og betalt siden 1. juli 1999.
 • Være medlem af en dansk a-kasse og betale a-kassekontingent.
 • Være tilknyttet arbejdsmarkedet, når du går på efterløn
 • Være bosat i Danmark, EØS, Schweiz, Grønland eller Færøerne

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om efterløn her. Men du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til os eller sende en besked, hvis du vil vide mere.

Læs mere om efterløn

Ferie, orlov og sygdom

Har du optjent feriepenge hos en arbejdsgiver, skal du altid bruge dem, før du kan få feriedagpenge fra a-kassen. Er du ledig og modtager dagpenge, optjener du ret til feriedagpenge.

Du søger om feriedagpenge gennem Tast Selv.

Bliver du syg, er det meget vigtigt, at du med det samme melder dig syg på Min Side på Jobnet, da det ellers kan ramme dine dagpenge.

Når du er på barselsorlov, får du ikke dagpenge fra FTF-A. I stedet skal du have udbetalt barselsdagpenge fra Udbetaling Danmark. Er du ledig, skal du huske at fortælle FTF-A, at du er gravid.

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om ferie, orlov og sygdom her. Men du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til os eller sende en besked, hvis du vil vide mere.

 

 

 

 

Læs mere om ferie, orlov og sygdom

Studerende og nyuddannet

Det kan være en stor fordel for dig at være medlem af FTF-A allerede, mens du læser. Du kan nemlig bruge vores jobrådgivere til at få sparring om cv og ansøgninger, når du skal søge job eller praktikplads.

Læser du på en videregående uddannelse, der varer mindst 18 måneder og er du under 30 år, er det samtidig gratis for dig at være medlem.

Har du været medlem i mindst et år, inden du afslutter din uddannelse, så kan du få dagpenge allerede fra dagen efter, du afslutter din uddannelse. Ellers skal du huske at melde dig ind senest 14 dage efter, du er færdig, og så får du dagpenge efter en måned.

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om at være studerende og nyuddannet i a-kassen her. Men du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til os eller sende en besked, hvis du vil vide mere.

 

 

 

 

Læs mere om studerende og nyuddannet

Selvstændig virksomhed

Som selvstændig kan du være medlem af FTF-A, så du kan modtage dagpenge og dermed have en økonomisk sikkerhedsline, hvis du må opgive din virksomhed.

FTF-A har en særlig afdeling, der alene tager sig af medlemmer, der driver selvstændig virksomhed og kan hjælpe dig med at holde styr på reglerne.

Overvejer du at starte selvstændig virksomhed, er det en god idé først at kontakte FTF-A, så vi kan rådgive dig om dine muligheder.

Du skal som selvstændig altid være fuldtidsforsikret i a-kassen. 

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om selvstændig virksomhed og a-kassen her. Men du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til os eller sende en besked, hvis du vil vide mere.

 

 

 

 

Læs mere om selvstændig virksomhed

Arbejde i udlandet

Har du lyst til at prøve kræfter med at søge job og arbejde uden for Danmarks grænser, har du rigtig gode muligheder for det som medlem af FTF-A.

Mange oplever, at det giver god erfaring at arbejde en periode i udlandet. Og du behøver ikke stå uden penge, når du tager til udlandet for at søge job. Du kan tage til et andet EØS-land i op til tre måneder og søge job, mens du modtager dagpenge.

Det er meget vigtigt, at du kontakter FTF-A, hvis du har planer om at tage til udlandet.

Det samme gælder, hvis du har arbejdet i en periode i udlandet og nu gerne vil vende hjem til Danmark. Der er en række frister, der skal overholdes, så tag fat i FTF-A for at få rådgivning om dine muligheder.

Bor du i et andet land, men arbejder i Danmark, er det også afgørende, at du kontakter os, så du kan høre, hvordan du skal forholde dig.

Vi har her samlet de mest stillede spørgsmål om at bo og arbejde i udlandet, men kontakt os meget gerne for at få mere at vide.

  

Læs mere om arbejde i udlandet

Medlemskab

Hvis du melder dig ind i FTF-A, får du mere end blot en a-kasse. Du får også en jobrådgiver, der kan hjælpe dig hurtigt videre i nyt job og som kender dit fag indgående.

FTF-A er en af landets billigste a-kasser for lønmodtagere og selvstændige. Er du studerende, kan du blive gratis medlem, mens du læser.

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om medlemskab her. Men du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til os eller sende en besked, hvis du vil vide mere.

Læs mere om medlemskab

Lønsikring

Er du medlem af FTF-A og ønsker større økonomisk sikkerhed, så kan du tegne FTF-A Lønsikring. Det er en attraktiv lønsikring, der er tilrettelagt, så du kan vælge at forsikre dig, så du kan få fra 2.000 til 40.000 kroner oveni dagpengene hver måned

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om FTF-A Lønsikring her. Men ring meget gerne på vores direkte nummer 70 13 13 00, hvis du vil vide mere.

Læs mere om lønsikring

Kurser og uddannelse

Mens du er ledig og modtager dagpenge, har du mulighed for at deltage i enkelte former for kurser eller uddannelse.

Det gælder blandt andet jobrettet uddannelse og opkvalificeringskurser.

Dine muligheder afhænger af, hvor længe du har været uden job og din uddannelsesbaggrund.

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om kurser og uddannelse her. Men du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til os eller sende en besked, hvis du vil vide mere.

 

 

 

 

 

 

Læs mere om kurser og uddannelse

Konflikt og konkurs

Går din arbejdsplads konkurs, gælder der nogle særlige regler i forhold til a-kassen.

Blandt andet skal du allerede den første dag melde dig ledig på jobnet.dk. Og du skal også være jobsøgende og stå til rådighed med det samme.

Vi har her samlet en række af de mest stillede spørgsmål om, hvordan du skal forholde dig i ved konflikter eller konkurser. For eksempel kan du se, hvornår Lønmodtagernes Garantifond træder til. Men du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til os for at høre mere.

 

 

 

 

 

  

Læs mere om konflikt og konkurs

FTF-A er den korteste vej til nyt job

Bliv medlem -
kun 430 kr./md.

 • Høj kvalitet til lav pris
 • Kendskab til dit fagområde 
 • Attraktiv lønsikring
Meld dig ind

Se mere om priser og fordele >

Gratis medlemskab for studerende

 • Dagpenge fra sidste eksamensdato
 • Sparring på cv og ansøgning 
 • Personlig rådgivning
Meld dig ind

Se mere om priser og fordele >

 

Fordele

 • Vi kender dit fag

  Vi har et tæt samarbejde med de faglige organisationer
 • Dagpenge - din tryghed

  Som medlem kan du få dagpenge, hvis du mister dit job
 • Vi hjælper dig til nyt job

  Vores jobrådgivere står klar til at hjælpe dig med din jobsøgning
 • Lav pris - kun 430 kr./md.

  Vi er en af landets største og billigste a-kasser
 • Attraktiv lønsikring

  Få op til 57.918 kr. om måneden, mens du er ledig
 • FTF-A Jobindex
  FTF-A hjælper aktivt med at få medlemmerne videre i nyt job gennem et samarbejde med Jobindex.
   

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
E-mail

EAN: 5790001901936

Skriv til os

Nyhedsbrev

Modtag nyheder og
tilbud fra FTF-A på mail

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-a

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk