Kræver karriereskift en ny uddannelse?

Det er langt fra sikkert, at du behøver en ny uddannelse for at skifte branche. Kurser eller dele af uddannelser kan måske give mulighed for nye opgaver i dit nuværende job eller for karriereskift hos din nuværende arbejdsgiver. En god dialog med din arbejdsgiver kan også åbne døren for nye opgaver, som du ikke havde overvejet.

Det er altid en god idé at søge inspiration hos andre. Hvis du gerne vil skifte arbejdsområde, kan du kontakte venner, kolleger eller bekendte, som sidder med de opgaver, du har lyst til. De vil kunne fortælle dig, hvad deres job reelt indeholder, og om der er nogle faglige krav, som kræver uddannelse eller kurser.

Kurser og efteruddannelse kan du følge ved siden af jobbet, hvis du ikke kan lave en aftale med din arbejdsgiver om det. AMU, handelsskoler, uddannelsescentre, erhvervsakademier og Folkeuniversitetet er steder, hvor du i en fart kan hente ny viden og inspiration.

Vil du i gang med en længerevarende, kompetencegivende uddannelse kan videregående uddannelser, voksenuddannelser og åben uddannelse være vejen.

Du kan læse meget mere på www.ug.dk, hvor du også kan hente inspiration til, hvilke uddannelser der ville være relevante for dig.

Har du mange års erfaring inden for et fagområde, men aldrig fået ”papir” på din viden, så er det en mulighed for dig at få en realkompetencevurdering. Her undersøger man, om du er kvalificeret til at blive optaget på uddannelsen, og om du få meritoverførsel på baggrund af din erhvervserfaring.

Gode links:

www.ug.dk (Undervisningsministeriets Uddannelsesguide)
www.studievalg.dk (Regionale vejledningscentre for videregående uddannelser)
www.folkeuniversitetet.dk (Offentligt godkendte Uddannelsescentre og Erhvervsakademiers hjemmesider)

Kontakt

Du kan kontakte vores job- og karriereteam på telefon 70 13 13 12, eller du kan booke et møde.