A-kasse – FTF-A

Du er mer' end dit job

Hvad svarer du, når nogen spørger dig, hvem du er? Det kan være svært at svare på, når du ikke må bruge dit job. Vi binder nemlig en stor del af vores identitet op på vores arbejde.

 

Se film

#merendjobbet

Du sidder til et middagsselskab og har en sidemand til bords, som du ikke kender. Han vender hovedet mod dig og spørger: ”Hvem er du så?”

Langt de fleste af os vil komme med et svar i den her dur: ”Jamen, jeg hedder Susanne, og til daglig arbejder jeg som rådgiver i en bank.”

Vi danskere binder nemlig en stor del af vores identitet op på vores job. Derfor kan det ramme ekstra hårdt, hvis vi en dag mister jobbet. Vi kommer ikke kun til at mangle vores løn. Vi kommer også til at savne vores kolleger og noget at stå op til. Vi mister en del af vores identitet. 

Vi har bedt en række helt almindelige danskere om at deltage i et lille eksperiment. Se deres tankevækkende reaktioner i filmen her – måske kan du genkende dig selv?

Vores arbejde betyder meget for, hvem vi er

Næsten 7 ud af 10 danskere i job mener, at deres arbejde betyder meget for, hvem de er som personer. Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for FTF-A.

Henrik blev kaldt ind på bestyrelsesformandens kontor en helt almindelig mandag morgen. Kort tid efter stod han uden job og var på vej til at miste en del af identitet. Læs hans historie her: 

Henrik: Jeg var mit job


Louise har på egen krop prøvet, hvor svært det er at beskrive sig selv uden at bruge sit arbejde. Se hendes oplevelse her.

Hvad vil vi savne mest, hvis vi mistede jobbet?

Spørger man danskerne i job, er det ikke kun lønposen og en fast pensionsopsparing, de ville savne, hvis de mistede deres arbejde. Ifølge dem er løn, kolleger og noget at stå op til de tre mest nævnte prioriterer. 34 % af de adspurgte vælger løn og pension som 1. prioritet. Hver syvende vil først og fremmest savne noget at stå op til, mens 13 % placerer deres kolleger øverst på listen over ting, de ville savne.

Ulrik har næsten hele sit liv arbejdet som pilot. Da han bliver spurgt om, hvad han ville savne mest, hvis jobbet en dag forsvandt, er han ikke i tvivl:

Mange af os ser vores kolleger privat

Kolleger er en vigtig del af vores arbejdsliv. Og mange af os ser også tidligere eller nuværende kolleger privat.

På Louises arbejde er kollegerne med til at skabe arbejdsglæde. Det er kutyme at se kollegerne udenfor arbejdstid.

Kollegerne var nærmest som min familie

For Michael var kollegerne i banken nærmest som hans familie. Men efter 38 år i banken blev han opsagt. Læs om hvordan Michael har tacklet det.

Læs historien her

Vores job fylder mere end for 50 år siden

I dag har vores arbejde flere funktioner: Vi udvikler os rent fagligt, vi får venner og vi plejer vores netværk. Vi møder ikke bare ind og løser en opgave og går hjem igen, som vi gjorde for 50 år siden. Vi investerer meget af os selv i jobbet. Det fortæller Peter Busch-Jensen, der er lektor i arbejds- og organisationspsykologi på Roskilde Universitet.

Læs mere her

Sådan kommer du godt videre

Få job- og karrierecoachens råd til at komme godt videre i dit arbejdsliv. Her guider Gitte Lønstrup Dal Santo dig gennem første trin i FTF-A’s jobsøgningsmodel.

Få Gittes råd her

 

 

 

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk