FTF-A

Nyheder og artikler

Få nyheder og inspiration til dit arbejdsliv

Nyheder og artikler fra FTF-A

Gør dig attraktiv med en uopfordret ansøgning

14 december 2016

Har du trevlet samtlige jobsøgningsdatabaser igennem og søgt de relevante stillinger, der er slået op? Så fortvivl ikke – giv dig i kast med at sende uopfordrede ansøgninger af sted. Det er nemlig ikke alle stillinger, der bliver slået op, fortæller job- og karrierecoach Søren Stig Andersen. Få hans tips til den uopfordrede ansøgning her.

”Jeg taler med mange medlemmer, som slet ikke har overvejet muligheden at søge job uopfordret. Men jeg må sige, at der er gode muligheder for at lande det næste job, hvis du søger uopfordret og bruger dit netværk,” siger Søren Stig Andersen, der er job- og karrierecoach hos FTF-A, og uddyber:

”Vi kan se, at der bliver slået ca. 250.000 jobannoncer op om året rundt omkring på nettet. Men faktisk er der ca. 800.000 stillinger, der skifter hænder om året. Så der er altså flere måder at få job på end ved kun at søge de opslåede stillinger.”

Men hvordan strikker du en uopfordret ansøgning sammen? Og hos hvilke virksomheder skal du søge?

Step 1: Søg hos de rette virksomheder
Først og fremmest skal du finde ud af, hvilke virksomheder, du kunne tænke dig at arbejde hos. Brug disse tre kanaler:

  • ·      Jobindex. Her kan du søge på arkiverede jobannoncer. Det giver dig en fornemmelse af hvilke typer af stillinger, der findes hos de forskellige virksomheder. Og det kan hjælpe dig med at målrette ansøgningen.
  • ·      FTF-A’s virksomhedsdatabase. Book en karrieresamtale, så søger vi sammen på branche, geografi og størrelse, så du kommer hjem med en liste over relevante virksomheder.
  • ·      Brug dit eget netværk.

Step 2: Vis hvad du kan
Selvom du ikke har et jobopslag at målrette din ansøgning efter, skal du alligevel være helt skarp på, hvad du kan bidrage med hos virksomheden.

”En klassisk fejl er at lave ansøgningen for generel. Lad dig i stedet inspirere af tidligere jobopslag og sæt dig ind i arbejdsgiverens situation. Udover at vise hvilken værdi du kan tilføre virksomheden, skal du vise, hvorfor du søger et job hos dem netop nu i din karriere – altså din motivation,” forklarer Søren Stig Andersen.

Han anbefaler, at du sender den uopfordrede ansøgning direkte til den person, der skal være din chef, hvis du får jobbet, frem for til personaleafdelingen.

Step 3: Ring og følg op og få den næste kontakt
Når du har afsluttet ansøgningen eller mailen med at skrive, at du følger op, skal du også gøre det. Afsæt tid i din kalender.

”Det er vigtigt, at du husker at respektere arbejdsgiverens tid, når du ringer. Spørg om vedkommende har fem minutter til at svare på et par spørgsmål vedr. din uopfordrede ansøgning. Og tag det ikke personligt, hvis de siger nej – de har nok bare travlt. I stedet skal du holde modet oppe og gribe muligheden for at spørge chefen, hvad der rør sig i branchen, og hvem han eller hun vil foreslå, at du så kontakter. På den måde får du en ny person eller retning, du kan gå videre med,” siger Søren Stig Andersen.

Få flere råd til uopfordret ansøgning og se et eksempel

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk