FTF-A

Nyheder og artikler

Få nyheder og inspiration til dit arbejdsliv

Nyheder og artikler fra FTF-A

Outi fik styr på ansøgningerne og landede jobbet til julefrokost

14 december 2016

Efter næsten halvandet år som jobsøgende satte Outi Karjalainen for nylig sin underskrift på kontrakten til et spændende job. For nylig lærte hun nemlig, hvordan en god ansøgning skal skrives.

Det var en glad og motiveret Outi Karjalainen, der i juni 2015 blev færdiguddannet fra konservatoriet. Nu kunne hun bryste sig af både at være professionel sanger og at have en kandidat i sprog fra universitetet. Men jobbene hang ikke på træerne.

I knap et år fik Outi Karjalainen supplerende dagpenge, hvor hun bl.a. arbejdede som kirkesanger og underviser. Efterfølgende var hun fuldtidsledig.

”For mig kunne musikken ikke fylde alt. Derfor søgte jeg også mere almindelige jobs – både her på Fyn og på Sjælland. Men jeg fik ikke svar på nogle af de mange ansøgninger, jeg sendte af sted. Det var hårdt at få alle de afslag. Jeg følte, at jeg ikke gjorde det godt nok, og at jeg ikke var noget værd,” husker Outi Karjalainen og fortsætter:

”På et tidspunkt sagde jeg til min kæreste, at hvis ikke der snart var bid, så måtte jeg flytte tilbage til Finland og prøve at søge job dér.”

Fokuseret ansøgning
Heldigvis gik Outi Karjalainen ind på www.ftf-a.dk og bookede i starten af november i år en samtale med job- og karrierecoach Martin Nielsen. Som job- og karrierecoach kender Martin Nielsen til Outi Karjalainens fag og udfordringerne som jobsøgende musiker.

”Martin fik mig til at se de ting, jeg var god til. Det gav mig selvtilliden tilbage. I løbet af en times tid fik vi sammen lavet en hel liste over mine kompetencer, og jeg fik inspiration til, hvordan jeg kunne vinkle mine ansøgninger fremover og hvilke jobtyper, jeg kunne gå efter,” siger Outi Karjalainen, der havde sin kæreste med til mødet.

Og med inspiration fra Martin Nielsens råd fik ansøgningerne en ordentlig tur.

”Som musiker er der en måde at skrive ansøgninger på. Og den måde virkede ikke, når jeg søgte de mere almindelige jobs. Derfor ændrede jeg mine ansøgninger radikalt. Helt konkret gik jeg ind og så på eksemplerne på FTF-A’s hjemmeside, og byggede min ansøgning op omkring mine kernekompetencer. I stedet for at fokusere på musik beskrev jeg det som min passion,” forklarer hun.

Glædestårer
Ugen efter de nye ansøgninger var blevet sendt afsted, blev Outi Karjalainen inviteret til to jobsamtaler.

”Jeg plejede jo ikke at få svar på nogle af mine ansøgninger. Og så fik jeg pludselig to invitationer til samme dag. Det var helt vildt. Så jeg tog til jobsamtale både kl. 10 og kl. 12.30 i København,” fortæller hun.

Dagen efter – torsdag den 1. december – tog Outi Karjalainen til julearrangement hos FTF-A i Odense for at netværke og få tips til sin jobsøgning. Men allerede under jobcoach Martin Nielsens oplæg tikkede der en mail ind.

Det var et jobtilbud hos et konsulentfirma, hvor hun skal oversætte tekster til finsk.

”Jeg var næsten ved at græde af glæde. Endelig var det lykkedes mig at få et job. Og endda et job, jeg virkelig gerne vil have,” siger Outi Karjalainen, der takkede ja til jobbet.

For Outi Karjalainen er jobbet starten på et nyt kapitel i hendes liv. For som hun forleden dag sagde til sin veninde:

”Nu er jeg blevet rigtig voksen – for nu har jeg mit eget skrivebord.”

Se eksempler på den gode ansøgning her

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk