FTF-A

Nyheder og artikler

Få nyheder og inspiration til dit arbejdsliv

Nyheder og artikler fra FTF-A

FTF-A vinder sag: Nu skal svagelighedspensioner ikke modregnes

21 december 2016

FTF-A har sammen med et medlem fået en årelang praksis ændret. Det drejer sig om de medlemmer, der har fået tilkendt en såkaldt svagelighedspension fra deres arbejdsgiver, hvilket er en del af tjenestemandsordningen.

Når man får en svagelighedspension, skal pensionen ikke modregnes i medlemmets dagpenge eller efterløn. Det står der i reglerne.

CKA har fortolket snævert
Men Center for Klager over Arbejdsløshedsforsikringen (CKA), der behandler klager over a-kassernes afgørelser, har i årevis fortolket reglen sådan, at det kun var en særlig kvalificeret form for svagelighedspension, der kunne undtages for et fradrag.

Da kun få medlemmer fik denne særlige pension, er alle andre medlemmer med almindelig svagelighedspension blevet trukket i deres ydelser.

FTF-A holdt fast
FTF-A har dog fra starten ment, at CKA ikke via en praksis kan begrænse indholdet af loven, og vi har derfor fastholdt, at alle former for svagelighedspension kunne undtages for fradrag i ydelserne.

”Vi har fra starten af fastholdt at svagelighedspensionen ikke skal modregnes i hverken efterløn eller dagpenge. Regler er regler, og CKA’s fortolkning af reglerne har simpelthen være for snæver. Jeg er glad for, at vi nu har Ankestyrelsens ord for, at FTF-A og de andre a-kasser ikke skal modregne svagelighedspensionen,” siger Lars Toft Simonsen, chefjurist i FTF-A, i en kommentar til afgørelsen.

Udfordrede praksis
Sammen med medlemmet har vi derfor udfordret CKA’s praksis, og påklaget sagen til Ankestyrelsen, der er øverste klageyndighed på hele Beskæftigelsesministeriets område.

Ankestyrelsen har nu endeligt afgjort, at CKA’s praksis ikke er lovlig, og at alle medlemmer, der får svagelighedspension, ikke skal fratrækkes i ydelserne.

Ankestyrelsen har offentliggjort sagen i deres nyhedsbrev, hvilket betyder, at landets a-kasser skal indrette deres praksis efter FTF-A’s sag.

 

 

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk