FTF-A

Nyheder og artikler

Få nyheder og inspiration til dit arbejdsliv

Nyheder og artikler fra FTF-A

Julestemning i top hos FTF-A

1 december 2016

Sammen med flere end hundrede ledige medlemmer er december skudt i gang med julefrokost og julehygge hos FTF-A. Den 1. december bød på både netværk og julemad, ligesom medlemmerne fik tips til jobsamtalen med sig hjem.

Sild og snaps. Grin og glæde. Mad og mandelgave. Juletræ og jobsamtaler. Det er 1. december, og julemåneden er skudt i gang med julestemning i top. 220 ledige medlemmer over hele landet var til julefrokoster og julearrangementer hos FTF-A.

Anette Kristensen er en af de medlemmer, der nåede at sikre sig en plads til julefrokosten i København.

”Da jeg så invitationen, tænkte jeg, at det her er en god mulighed for at øve mig i at komme ud over rampen og netværke med folk, jeg ikke kender,” siger Anette Kristensen og smiler, mens hun fortæller, at hun tilfældigvis er kommet til at side ved siden af et andet medlem, som har erfaring inde for samme branche som hende selv.

”Så jeg håber, at vi kan få glæde af hinanden,” siger Anette Kristensen.

I fællesskabets tegn
Netop netværk og socialt samvær, vil FTF-A gerne give sine medlemmer.

”Mister du jobbet, risikerer du at miste mere end bare din løn. Mange kommer til at savne det sociale samvær og fællesskabet med kollegerne. Det bliver de ledige særligt mindet om ved juletid, når indbydelserne til årets firmajulefrokoster bliver sendt ud,” siger Michael Darmer, der er direktør i FTF-A og uddyber:

”Vi vil gerne give vores ledige medlemmer en dag i fællesskabets tegn, hvor de både får mulighed for at netværke med hinanden, får gode råd til jobsamtalen af vores job og karrierecoaches, ligesom de møder repræsentanter fra virksomheder, som giver deres syn på jobsamtalen. Derfor har de fået en julefrokostinvitation fra os.”

Kaffemøder og kernekompetencer
Adam Wahab og Julie Arlyk er begge kunstnere, og de ser også julefrokosten som en mulighed for at give et boost til deres netværk.

”Som skuespiller og sangskriver er netværk vigtigt,” forklarer de.

Men der var også tips at hente, da job-og karrierecoach Gitte Lønstrup Dal Santo gav gode råd til jobsamtalen. Særligt rådet om, at du skal huske at vinkle fortællingen om dit arbejdsliv, tager Julie Arlyk med sig hjem fra julefrokosten.

”Rådet kan jeg bruge, når jeg en gang i mellem inviterer fx instruktører på kaffemøder eller går til åbne auditions. Her kan jeg nemlig få spørgsmål i retning af: Hvorfor skal jeg mødes med dig? Og så er det vigtigt, at jeg er skarp på mine kompetencer,” forklarer hun.

Få flere gode råd til jobsamtalen

Når jobsamtalen er tilspidset
Hvordan forklarer du et hul i dit cv på et år? Hvad svarer du, når arbejdsgiveren spørger dig, om du har nogle spørgsmål til slut i jobsamtalen?

Det var nogle af de tilspidsede situationer, som Forum Teater spillede for medlemmerne til julefrokosten. Det var både tåkrummende og fik lattermusklerne på arbejde hos medlemmerne, der bagefter kom med gode råd til, hvordan jobsamtalen kunne have været tacklet bedre.

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk