FTF-A

Nyheder og artikler

Få nyheder og inspiration til dit arbejdsliv

Nyheder og artikler fra FTF-A

Karrieremesse: Sådan lander du job i Danmark

30 november 2016

FTF-A stod klar med tips og gode råd til de 500 internationale studerende, der i går deltog i karrieremessen ”Education to Employment” i København. Rådene gik på, hvordan man får foden ind på det danske arbejdsmarked.

Marketenderiet i Valby summede af engelske gloser, rygsække og smil, da karrieremessen ”Education to Emplyment” i går bød knap 500 internationale studerende velkommen til en dag fyldt med inspiration. Her mødte de også FTF-A, der havde sin egen stand og gav de studerende tips til deres profiler på LinkedIn, og gode råd til hvad der skal til for at lande et job i Danmark. 

”Som international studerende kan det nogle gange virke uoverskueligt at indlede jobjagten i Danmark, efter den sidste eksamen er bestået. Nogle er ikke så skarpe til dansk, og nogle kender ikke den danske jobsøgnings-kultur. Herhjemme er vi f.eks. ofte mere uformelle og bruger mere humor – både til hverdag men også ved jobsamtalen,” forklarer Morten Iversen, der er konsulent hos FTF-A.

Mortens råd til de studerende er:

  • Hav referencer, der kan anbefale dig til en kommende arbejdsgiver
  • Sørg for at have noget erfaring på dit cv. Det kan f.eks. være relevante studiejobs, praktik eller frivilligt arbejde. 
  • Vær attraktiv på LinkedIn
  • Lær dansk
  • Sørg for at målrette din ansøgning og dit cv til virksomhederne. Det kræver research.

”Vi ved fra undersøgelser, at virksomheder i dag bruger både Facebook og LinkedIn i deres rekruttering. Samtidig efterspørger de ansøgninger, der er direkte målrettet til dem. Ligesom virksomhederne gerne vil have kandidater, der kan tale dansk, så man undgår den akavede stemning i frokostpausen. Der er mange elementer, som de internationale studerende skal have for øje i deres jobjagt,” siger Morten Iversen.

Fik drømmejobbet hos Mærsk

Heldigvis er det langt fra umuligt at lande et job i Danmark, selvom man har en international uddannelse i bagagen. Ioana Fartadi på 23 år landede i maj drømmejobbet hos Mærsk efter at have deltaget i FTF-A’s Graduate Network Program, som ledes af jobrådgiver Thor Pedersen.

”Da jeg blev færdig på studiet, var jeg meget selvsikker omkring mine ansøgninger. Men jeg fandt ud af, at de slet ikke var målrettede nok. Derfor var jeg glad for at deltage i FTF-A’s Graduate Network program, hvor jeg bl.a. lærte at skrive ansøgninger, bruge LinkedIn og netværke,” forklarer hun under oplægget sammen med FTF-A.

Ioana Fartadis bedste råd til de studerende er at bruge virksomhedernes værdier i ansøgningen og huske at tage sin studiepraktik seriøst. Den giver nemlig en helt unik mulighed for at få værdifuld erfaring. Samtidig anbefaler hun de internationale studerende at lære dansk allerede i løbet af de første år på deres uddannelse.

Bliv fundet af virksomheder på LinkedIn

Kun halvdelen af hænderne ryger i vejret, da konsulent Christian Hørup fra FTF-A spørger de studerende, der lytter til hans oplæg, om de har en profil på LinkedIn.”Mit råd til de studerende er, at de skal være aktive på LinkedIn. Vi ved, at 42 % af alle virksomheder bruger LinkedIn i deres rekruttering. Derfor handler det om at designe sig et digitalt visitkort, der er attraktivt for virksomhederne inden for den branche, man gerne vil arbejde,” forklarer Christian Hørup.Christian giver de studerende følgende råd til LinkedIn:

  • Hav et profilbillede, der er vellignende og afspejler den branche, du gerne vil arbejde i
  • Skriv dine kernekompetencer i overskriften, så du bliver fundet af virksomhederne, når de søger efter kandidater
  • Hav en profil på både dansk og engelsk
  • Hav mindst fem kompetencer
  • Hav mindst 50 kontakter

”Brug LinkedIn til at skabe dig et netværk og til at researche på virksomheder og spændende personer. Som studerende er det en rigtig god idé at linke op med dine medstuderende. Dem kan du dele viden med, og senere i dit arbejdsliv kan de vise sig at være værdifulde,” slutter Christian Hørup. 

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk