FTF-A

Nyheder og artikler

Få nyheder og inspiration til dit arbejdsliv

Nyheder og artikler fra FTF-A

Virksomhedspraktik gav Dennis drømmejobbet

7 februar 2017

Som nyuddannet kan det nogle gange være svært at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, når den praktiske erfaring mangler. Otte ugers virksomhedspraktik åbnede døren for Dennis Jensen, der i dag er en del af teamet hos Jyske Bank i Helsingør.

Det var med sommerfugle i maven, at Dennis Jensen en morgen i november trådte ind i receptionen hos Jyske Bank i Helsingør. Her skulle han nemlig starte i virksomhedspraktik. Det blev startskuddet til en underskift på kontrakten til drømmejobbet.

”Virksomhedspraktikken var langt bedre, end jeg havde forestillet mig. Jeg fik lov til at løse mange forskellige arbejdsopgaver, og mine kolleger gav mig faglig sparring, når jeg havde brug for det. Det har givet mig så meget praktisk erfaring, som jeg kan bruge i mit job i dag,” fortæller Dennis Jensen, der i august blev færdig som finansøkonom.

Efter otte uger i virksomhedspraktik tilbød Jyske Bank i Helsingør Dennis Jensen et vikariat på én måned. Og den 1. januar i år startede han i en fast stilling som trainee samme sted.

”Jeg har de seneste par år haft lyst til at arbejde i en bank. Jeg brænder for at kunne hjælpe andre mennesker med deres økonomi og være med til at opfylde deres drømme. Så da FTF-A ringede og gav mig muligheden for at komme i praktik, slog jeg til,” forklarer Dennis Jensen.

En tredjedel er kommet i job
I november måned gav FTF-A og Finansforbundet i samarbejde med Jyske Bank for første gang en række dimittender inden for finansområdet mulighed for at komme i virksomhedspraktik. Hele 54 ledige dimittender startede.

9 ud af 10 tilfredse med forløbet og den erfaring, de har fået, og ud af 54 praktikanter, er 18 kommet i job.

”Hvis man får muligheden, er det bare om at takke ja til at komme i virksomhedspraktik. Det er en unik chance for at få noget praktisk erfaring. For mig var praktikken i hvert fald afgørende for det job, jeg har i dag,” siger Dennis Jensen.

Det glæder Michael Darmer, der er direktør hos FTF-A.

”Det er en fornøjelse at se, at flere af de nyuddannede nu er i job og har fået mere praktisk erfaring på deres CV. Vores virksomhedspraktik er et godt eksempel på, hvordan samarbejdet mellem FTF-A og Finansforbundet er til gavn for medlemmerne,” siger Michael Darmer og peger på, at en af FTF-A’s vigtigste opgaver netop er, at være medlemmernes direkte vej til et nyt job.

Også hos Finansforbundet glæder formand Kent Petersen sig over, at 18 af de 54 dimittender så hurtigt er kommet videre i andet job:

”Det har netop været vores mål at få de her unge tættere på arbejdsmarkedet, og give dem fornyet selvtillid og noget på CV’et, så det er helt fantastisk, at så mange netop tilkendegiver, at de har opnået det med praktikforløbet”, siger Kent Petersen, og fortsætter:

”Det i sig selv er jo forrygende. Dybest set handler det om samfundsansvar, og vi håber, at flere finansielle virksomheder vil se værdien i ordningen.

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk