A-kasse – FTF-A

Hvad er G-dage?

G-dage er de første ledighedsdage, din arbejdsgiver skal betale dagpenge til dig, hvis du bliver afskediget fra dit job eller stopper i et vikariat. For at få G-dage skal du have været ansat i 74 timer inden for de sidste fire uger, før du blev ledig.

Så mange G-dage har du ret til
Har du været ansat hos din tidligere arbejdsgiver i mere end tre måneder, har du krav på at få tre G-dage fra arbejdsgiveren.

Har du været ansat hos en arbejdsgiver i mindre end tre måneder, kan du i 2017 få betaling for en G-dag, og fra 2018 er det helt slut med betaling for G-dage, hvis du har været ansat i mindre end tre måneder.

Er du på arbejdsmarkedsydelse, vil du fortsat få betaling for tre G-dage fra arbejdsgiveren, selvom du har været ansat i mindre end tre måneder.

Glemmer arbejdsgiveren G-dagene
Ofte er arbejdsgiverne ikke opmærksomme på, at de skal betale G-dage. Vi opfordrer dig derfor til at kontakte FTF-A, hvis du er i tvivl, om du har ret til G-dage. Vi kan også hjælpe dig med at få betaling for G-dagene fra arbejdsgiveren.

Din tidligere arbejdsgiver skal betale for G-dage så hurtigt som muligt. Det skal senest ske ved anden lønudbetaling efter dit arbejdsophør, eller efter du har givet en erklæring på tro og love.

Du skal skrive et ”g” på dit dagpengekort ud for de dage, hvor din arbejdsgiver skal betale G-dage.

Udbetaling af halve og hele G-dage ved deltidsarbejde
Er du ansat som vikar/afløser fra dag til dag, betragtes du som afskediget hver dag ved beskæftigelsens ophør. Arbejdsgiveren skal derfor betale for G-dage, hvis du ikke opnår fuld beskæftigelse på disse dage.

Hvis du har arbejdet under 3,7 timer den sidste arbejdsdag, så udløser det en en hel G-dag. Hvis du arbejder over 3,7 timer på sidste arbejdsdag så udløser det en ½ G-dag. Arbejder du på fast nedsat tid eller i en turnusordning, skal arbejdsgiver først udbetale G-dage, når ansættelsen ophører. 

Eksempel på en arbejdsuge, hvor medlemmet arbejder som vikar/afløser:

Mandag: 8 timer
Tirsdag: 7 timer (udløser ½ G-dag)
Onsdag: 0 timer (udløser 1 G-dag)
Torsdag: 0 timer (udløser 1 G-dag)
Fredag: 6 timer (udløser ½ G-dag)
Mandag: 8 timer 

I dette eksempel skal arbejdsgiveren betale for en halv G-dag tirsdag og fredag. Onsdag og torsdag, hvor medlemmet er fuldt ledigt, skal arbejdsgiveren betale for to hele G-dage. Det har ingen betydning på hvilke dage, du har arbejde.

Kontakt os her

FTF-A - Din a-kasse
Snorresgade 15
2300 København S
Tlf. 7013 1312
EAN: 5790001901936


Hvornår er det bedst at ringe til os?

FTF-A på Twitter

Besøg os på Facebook
Følg os på YouTube
Besøg os på Google+
Se vores profil på LinkedIn

Til toppen

Cookies på FTF-A

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse, opsamle statistik og huske indstillinger. Ved at klikke videre accepterer du dette. Læs mere

Luk